Ukrajina sa uzatvára pred svetom, pred druhou vlnou koronavírusu zásobuje lekárne

Správy Svet

26.8.2020 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský vládny kabinet v stredu rozhodol, že od 29. augusta do 28. septembra uzatvára hranice pre cudzincov. Podľa ministra vnútra Arsena Avakova sa toto obmedzenie nebude vzťahovať na osoby s povolením na pobyt, členov medzinárodných a humanitárnych misií, vodičov kamiónov či osoby, ktoré budú mať pozvánku od kultúrnych inštitúcií.

„Vzhľadom na úroveň infikovanosti musíme chrániť našich občanov a preukázať zodpovednosť voči našim zahraničným partnerom,“ povedal premiér Denys Šmyhaľ podľa webu gazeta.ua.

Vláda taktiež predĺžila povinnosť absolvovať karanténu pri vstupe na územie štátu minimálne do 31. októbra. Krajina sa aj týmito krokmi pripravuje na druhú vlnu pandémie koronavírusu. V súvislosti s tým na Ukrajine dopĺňajú zásoby liekov, zdravotníckych pomôcok a osobných ochranných prostriedkov.

Na Ukrajine dosiaľ zaznamenali vyše 110-tisíc prípadov ochorenia COVID-19, z ktorých 2 354 bolo smrteľných. V stredu ohlásili nárast až o 1 670 nových infikovaných. Viac ako 53-tisíc ľudí sa už z choroby vyliečilo.

Viac k témam: karanténa, Koronavírus, lieky
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajina sa uzatvára pred svetom, pred druhou vlnou koronavírusu zásobuje lekárne © SITA Všetky práva vyhradené.