Twitter prezidentky Čaputovej slúži na kľúčové stanoviská, je určený zahraničnému publiku

Slovensko Správy

13.9.2020 (Webnoviny.sk) – Účet prezidentky Zuzany Čaputovej na Twitteri je primárne určený zahraničnému publiku, hlava štátu cez neho predkladá kľúčové stanoviská v otázkach zahraničnej politiky. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Jeho ďalším odlišujúcim znakom je v porovnaní s inými profilmi prezidentky na sociálnych sieťach podľa hovorcu aj to, že Čaputová na ňom komunikuje v angličtine. Frekvencia jej príspevkov sa podľa Strižinca odvíja od aktuálneho politického diania.

Oficiálny účet prezidentky na Twitteri sa od ostatných sociálnych sietí líši najmä tým, že jeho obsah je v angličtine a určený je predovšetkým medzinárodnému publiku,“ reagoval na otázky agentúry SITA jej hovorca. Priblížil, že tejto skutočnosti zodpovedá aj obsah, ktorý prezidentka na sociálnej sieti komunikuje. „Ide o najmä o kľúčové stanoviská prezidentky k aktuálnym otázkam zahraničnej politiky alebo posolstvá k témam, ktoré patria medzi priority prezidentky a majú globálny presah, ako je napríklad téma klimatickej krízy,“ vysvetlil.

Čaputovú na Twitteri aktuálne sleduje takmer 60-tisíc ľudí a ona sama sleduje viacerých významných zahraničných politikov. Twitter ako komunikačný kanál využívajú najmä zahraniční politici.

Viac k témam: prezidentka SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Twitter prezidentky Čaputovej slúži na kľúčové stanoviská, je určený zahraničnému publiku © SITA Všetky práva vyhradené.