Truban skončí ako líder Progresívneho Slovenska, Beblavý sa rozhodol odísť z politiky

Slovensko Správy

2.3.2020 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 2. marca 11:30

Lídri koalície Progresívne Slovensko/Spolu-občianska demokracia Michal Truban a Miroslav Beblavý chcú voči sebe vyvodiť politickú zodpovednosť. Na snemoch strán, ktoré plánujú zvolať v najbližších týždňoch, sa už preto nebudú uchádzať o funkcie predsedov strán. Povedali to v pondelok na spoločnej tlačovej konferencii.

Zároveň neobjasnili, či budú aj naďalej pokračovať ako koalícia strán. Chcú sa o tom v najbližších dňoch rozprávať a následne prijať rozhodnutie. Beblavý zároveň priblížil, že z politiky odchádza, Truban sa zatiaľ na odchod z politiky nechystá.

Koalícia strán PS/Spolu získala v sobotňajších parlamentných voľbách 6,96 percenta, čo jej nestačilo na účasť v Národnej rade SR. Ak totiž kandiduje do parlamentu dvojkoalícia, musí získať minimálne sedem percent.

„Za výsledky vo voľbách je zodpovedný líder, preto v Progresívnom Slovensku zvoláme snem, na ktorom chcem vyvodiť politickú zodpovednosť, a preto sa už nebudem opätovne uchádzať o post predsedu strany,“ uviedol Truban.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Parlamentné voľby 2020 na Slovensku (fotografie)

Rovnaké stanovisko zastáva aj predseda Spolu Beblavý. „Slovensko potrebuje stranu ako Spolu, preto verím, že program strany dokážu napĺňať ostatní členovia strany. Progresívne Slovensko a strana Za ľudí však pre nás aj naďalej ostávajú kľúčoví partneri, s ktorými si najviac rozumieme,“ dodal Beblavý.

Parlamentné voľby 2020 na Slovensku

Všetky správy
Online (minúta po minúte) z priebehu volieb
Kandidátky a kandidáti
Kompletné výsledky
Zvolení poslanci
Preferenčné hlasy

Viac k témam: Parlamentné voľby do NRSR na Slovensku 2020
Zdroj: Webnoviny.sk – Truban skončí ako líder Progresívneho Slovenska, Beblavý sa rozhodol odísť z politiky © SITA Všetky práva vyhradené.