Trojica obvinených v kauze Syseľ sa vo štvrtok postaví pred sudcu, čelia obvineniam z korupcie či subvenčného podvodu

Slovensko Správy

29.10.2022 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na štvrtok (3. novembra) hlavné pojednávanie s trojicou osôb stíhanou v kauze korupcie na súdoch v Košickom a Prešovskom kraji.

Ako vyplýva z rozpisu pojednávaní súdu, podnikateľ Marián Sisák, bývalý sudca Miroslav Novák, ako aj tretí obžalovaný Alexej Ivanko sú obžalovaní z trestných činov nepriamej korupcie a podplácania. Národná kriminálna agentúra dotyčných obvinila v októbri 2021 v rámci protikorupčnej akcie Syseľ.

Podnikateľ Marián Sisák bol podľa medializovaných informácií blízky viacnásobne stíhanému Marianovi Kočnerovi. Vo februári tohto roku ho samosudkyňa ŠTS v inom prípade uznala za vinného zo zločinu poškodzovania finančných záujmov európskych spoločenstiev v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s pokusom prečinu subvenčného podvod. Za to mu uložila úhrnný trest odňatia slobody tri roky s podmienečným odkladom na dobu štyroch rokov.

Viac k témam: akcia Syseľ, Korupcia, Subvenčný podvod, Súdy, úplatkárstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Trojica obvinených v kauze Syseľ sa vo štvrtok postaví pred sudcu, čelia obvineniam z korupcie či subvenčného podvodu © SITA Všetky práva vyhradené.