Trnavčan robil podvody s kryptomenami, oklamal troch ľudí a obral ich o viac ako 300-tisíc eur

Slovensko Správy

19.2.2021 (Webnoviny.sk) – Trnavský vyšetrovateľ obvinil 34-ročného muža z trestného činu podvodu s kryptomenami. Trnavčan v priebehu necelých dvoch rokov podviedol troch ľudí, spôsobil im celkovú škodu takmer 340-tisíc eur.

Muž je stíhaný na slobode, po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Polícia o objasnení prípadu informovala na sociálnej sieti.

Falošné emaily z burzy

V prvom prípade poškodenému vytvoril, okrem virtuálnej peňaženky, ku ktorej mal prístup, aj ďalšiu. K tejto peňaženke už prístup podvedený muž nemal. Prostredníctvom nej malo na burze prichádzať k zisku.

V ďalších dvoch prípadoch poškodených naviedol, kam majú kryptomenu zo svojej peňaženky previesť. Ako potvrdenie o výnosoch im chodili emaily z burzy, ktoré však boli falošné.

Podvod odhalil samotný poškodený

Kryptomena poškodených nebola podľa polície nikdy na burzách investovaná, podvodník si prostriedky z virtuálnych peňaženiek presunul na svoju vlastnú.

Na podvod prišiel sám poškodený, keď kontaktoval burzu, na ktorej mala byť jeho kryptomena úročená.

Polícia v súvislosti s týmto prípadom radí, aby ľudia svoje peniaze investovali len cez preverených sprostredkovateľov, ktorí majú príslušnú licenciu od niektorej z európskych centrálnych bánk.

Viac k témam: investovanie, kryptomeny, podvod, podvodník
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnavčan robil podvody s kryptomenami, oklamal troch ľudí a obral ich o viac ako 300-tisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.