Traja muži prišli o život pod kolesami vlaku, jedného našiel rušňovodič ležať v koľaji

Slovensko Správy

25.11.2019 (Webnoviny.sk) – Na koľajniciach prišli o život za uplynulý týždeň tri osoby. Agentúru SITA o tom informoval Denis Dymo zo Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Železnice preto vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate.

V pondelok 18. novembra vlak zrazil a usmrtil muža neoprávnene sa nachádzajúceho v priechodnom priereze traťovej koľaje, v úseku Považská Bystrica – Výh. Plevník-Drienové. V stredu 20. novembra osobný vlak zrazil a usmrtil muža, ktorý sa nachádzal v priechodnom priereze traťovej koľaje v úseku Kysucké Nové Mesto – Žilina. V sobotu 23. novembra o 11:23 bola rušňovodičom osobného vlaku v úseku Dlhé nad Cirochou – Snina nájdená usmrtená osoba mužského pohlavia ležiaca v koľaji. Policajný zbor SR Humenné následným šetrením zistil usmrtenie muža osobným vlakom v čase 10:45,“ priblížil Dymo.

ŽSR opätovne upozorňujú na nebezpečné dôsledky vandalizmu, a teda aj úmyselného poškodzovania majetku. „Vandali si neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. ŽSR preto prosia verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici, aby pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a eliminovala trestnú činnosť,“ dodal Dymo.

Viac k témam: tragická dopravná nehoda, zrážka vlaku s osobou
Zdroj: Webnoviny.sk – Traja muži prišli o život pod kolesami vlaku, jedného našiel rušňovodič ležať v koľaji © SITA Všetky práva vyhradené.