Terasy z Trnavy nezmiznú ani v zime, podnikatelia by mali za prenájom i naďalej platiť znížené nájomné

Slovensko Správy

2.10.2021 (Webnoviny.sk) – Mesto Trnava podnikateľom v gastre opäť umožní ponechať si prevádzku exteriérových terás aj počas zimných mesiacov. Mestský úrad podľa hovorkyne trnavskej radnice Veroniky Majtánovej pripravuje na rokovanie mestského zastupiteľstva materiál, ktorý má umožniť prevádzku takýchto terás aj po 15. novembri.

Znižujú dopady pandémie

Zároveň ráta s pokračovaním zníženého nájomného za pozemky pod terasami na jedno euro mesačne. Predĺženie nebude podľa hovorkyne automatické, prevádzkovatelia oň budú musieť požiadať.

Snahou samosprávy je podľa Majtánovej znížiť dopady pandémie na lokálne prevádzky počas ich uzatvorenia či obmedzenia, ktoré môže nastať aj v tejto vlne. „Samozrejme, prevádzkovatelia budú zároveň povinní dodržiavať aktuálne nariadenia vyplývajúce z COVID automatu v súlade s platnou legislatívou,“ dodala.

Reakcia na nariadenia hygienikov

Všeobecné podmienky pre umiestňovanie a prevádzkovanie exteriérových sedení v Trnave umožňujú ich prevádzku len v období od 1. marca do 15. novembra. Už vlani samospráva umožnila ich prevádzku aj v zime, reagovala tak na vtedajšie opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Reštaurácie a ďalšie zariadenia verejného stravovania mohli vtedy podávať jedlá a nápoje len na terasách alebo si ich zákazníci mohli brať so sebou. Radnica zároveň počas zimných mesiacov zľavila z pomerne prísnych podmienok, ktoré v centre mesta platia pre exteriérové sedenia.

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Sezónne terasy
Zdroj: Webnoviny.sk – Terasy z Trnavy nezmiznú ani v zime, podnikatelia by mali za prenájom i naďalej platiť znížené nájomné © SITA Všetky práva vyhradené.