Taliban zabil príbuzného reportéra Deutsche Welle, prehľadali aj domy ďalších novinárov

Správy Svet

19.8.2021 (Webnoviny.sk) – Militantné hnutie Taliban v Afganistane zastrelilo príbuzného jedného z reportérov nemeckého verejnoprávneho vysielateľa Deutsche Welle.

Vo štvrtok o tom informovali zástupcovia spoločnosti s tým, že druhého člena novinárovej rodiny vážne zranili. Bojovníci Talibanu údajne hľadali reportéra Deutsche Welle a prehľadávali domy na západe Afganistanu. Ďalší príbuzní dokázali ujsť.

Samotný reportér, ktorého identitu nezverejnili, je už podľa Deutsche Welle v Nemecku, odkiaľ aj pracuje. Podrobnosti o zavraždenom a zranenom členovi rodiny nezverejnili a neposkytli ani bližšie informácie o tom, kedy a kde presne v Afganistane sa incident odohral.

Riaditeľ Deutsche Welle Peter Limbourg vraždu ostro odsúdil. „Zabitie blízkeho člena rodiny jedného z našich novinárov Talibanom je neuveriteľne tragické a je dôkazom bezprostredného nebezpečenstva, ktorému čelia všetci naši pracovníci a ich rodiny v Afganistane,“ uviedol s tým, že „Taliban zjavne vykonáva organizované pátrania po novinároch v Kábule a provinciách. Dochádza čas“.

V uplynulých dňoch a týždňoch Taliban podľa Limbourga prehľadal domy najmenej troch ďalších reportérov Deutsche Welle v Afganistane.

Viac k témam: novinár, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Taliban zabil príbuzného reportéra Deutsche Welle, prehľadali aj domy ďalších novinárov © SITA Všetky práva vyhradené.