Taliansky premiér odobril celoštátny zákaz nočného vychádzania, podpísal aj sprísnenie ďalších opatrení

Správy Svet

4.11.2020 (Webnoviny.sk) – Taliansky premiér Giuseppe Conte podpísal rozhodnutie o nových protipandemických pravidlách. Patrí k ním celoštátny zákaz nočného vychádzania a prísnejšie obmedzenia v regiónoch, kde počet prípadov infekcií prudko stúpa a hrozí zaplnenie nemocničných lôžok, ktoré sú k dispozícii pre pacientov s ochorením COVID-19. Dekrét má nadobudnúť účinnosť vo štvrtok.

V ktorých regiónoch budú platiť najprísnejšie obmedzenia, má vláda oznámiť v priebehu stredy. K týmto reštrikciám bude patriť najmenej dvojtýždňový zákaz vstupu na územie regiónu alebo jeho opustenia a uzatvorenie všetkých obchodov okrem predajní so základnými tovarmi, ako sú potraviny.

Viac o téme: Koronavírus

Predpokladá sa, že jedným z regiónov, v ktorých budú platiť najprísnejšie opatrenia, bude Lombardsko. V tomto regióne sa v rámci Talianska epidémia začiatkom roka prejavila najostrejšie. Teraz je Lombardsko opäť postihnuté novým výrazným rastom počtu nákaz, predovšetkým jeho finančné centrum Miláno.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Taliansky premiér odobril celoštátny zákaz nočného vychádzania, podpísal aj sprísnenie ďalších opatrení © SITA Všetky práva vyhradené.