Talianske regióny vstupujú do prísnej karantény, obyvatelia nesmú prekročiť hranice červených oblastí

Správy Svet

5.11.2020 (Webnoviny.sk) – V štyroch talianskych regiónoch začnú od piatka platiť prísne karanténne opatrenia, v rámci ktorých budú môcť obyvatelia opustiť svoje domovy iba za mimoriadnych okolností. Rozhodnutie o vyhlásení dotknutých regiónov za „červené zóny“ oznámil v stredu v noci premiér Giuseppe Conte.

„Veľmi prísne“ obmedzenia sa týkajú regiónov Lombardsko, Piemont a Údolie Aosta na severe krajiny a Kalábrie na južnom výbežku talianskeho polostrova. Cieľom opatrení je spomaliť šírenie koronavírusu a zabrániť preťaženiu kapacít miestnych nemocníc.

Viac o téme: Koronavírus

Karanténa sa týka zhruba 16,5 milióna z celkového počtu 60 miliónov obyvateľov Talianska. Zasiahnuté je aj finančné centrum krajiny Miláno. Pre ľudí v červených zónach to znamená zákaz vychádzania s mimoriadnymi výnimkami, akými sú cesta do práce alebo zabezpečenie základných životných potrieb. Obyvatelia zo zvyšných častí krajiny počas karantény nesmú prekročiť hranice dotknutých regiónov.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Talianske regióny vstupujú do prísnej karantény, obyvatelia nesmú prekročiť hranice červených oblastí © SITA Všetky práva vyhradené.