Taliani volajú po tvrdších opatreniach, ľudia si robia čo chcú a sankcie sú im ľahostajné

Správy Svet

20.3.2020 (Webnoviny.sk) – Mnohé talianske mestá žiadajú vládu, aby zaviedla ešte tvrdšie opatrenia, ktorými by obmedzila pohyb obyvateľstva po vonku. Tie terajšie – tiež pomerne prísne – opatrenia totiž mnohí ľudia obchádzajú a nerešpektujú. Podľa údajov talianskej polície udelili policajti do piatka rána pokuty pre 53-tisíc ľudí, ktorých legitimovali vonku, a pritom tam nemali čo hľadať.

Ľudia si podľa polície napríklad chodia nakupovať niekoľkokrát za deň, prípadne zneužívajú to, že je povolené venovať sa osamote turistike či behu, a športujú namiesto toho v skupinách. Podľa talianskych médií je možnosť, že premiér Giuseppe Conte už čoskoro oznámi prijatie tvrdších opatrení.

Viac o téme: Koronavírus

V Taliansku na respiračné ochorenie COVID-19, ktoré nový koronavírus spôsobuje, zomrelo už 3 405 ľudí, pozitívne testy na koronavírus malo v tejto krajine doteraz 41-tisíc osôb. Taliansko tak v počte obetí vo štvrtok večer predstihlo Čínu a je tak už na prvom mieste zo všetkých krajín.

Na celom svete sa novým koronavírusom nakazilo už vyše 250-tisíc ľudí a viac ako 10-tisíc osôb ochoreniu podľahlo.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, zákaz vychádzania
Zdroj: Webnoviny.sk – Taliani volajú po tvrdších opatreniach, ľudia si robia čo chcú a sankcie sú im ľahostajné © SITA Všetky práva vyhradené.