Sydney zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 30 rokov, priniesli záplavy a chaos v doprave (video)

Správy Svet

10.2.2020 (Webnoviny.sk) – Austrálske mesto Sydney zasiahli najsilnejšie lejaky za posledných 30 rokov, pričom priniesli so sebou záplavy a dopravný chaos a vyhnali z domovov tisíce ľudí.

Meteorológovia uviedli, že za posledné štyri dni napršalo 391,6 milimetra zrážok a varovali pred potenciálnymi život ohrozujúcimi záplavami. Okolo 100-tisíc domácností ostalo bez elektrickej energie.

Dažde však pomohli uhasiť dva z najväčších lesných požiarov, ktoré vyčíňali v posledných mesiacoch v Novom Južnom Walese. V štáte stále horí 31 požiarov, žiadny z nich však nie je považovaný za bezprostrednú hrozbu. Výdatné dažde navyše pomohli doplniť zásoby vody v regióne, ktorý sužovalo sucho už roky.

Varovanie pred nepriaznivým počasím platí pre celé pobrežie Nového Južného Walesu, ktorý je najľudnatejším austrálskym štátom. Len v Sydney zachraňovali zásahové služby cez víkend najmenej 200 ľudí.

Viac k témam: dážď, Sydney, záplavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Sydney zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 30 rokov, priniesli záplavy a chaos v doprave (video) © SITA Všetky práva vyhradené.