Sulík by mal prijať podanú ruku OĽaNO, myslí si strana Za ľudí

Slovensko Správy

25.6.2022 (Webnoviny.sk) – Strana Za ľudí pevne verí, že Richard Sulík a jeho kolegovia zo strany Sloboda a Solidarita (SaS) podanú ruku zo strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) prijmú, čo vyžaduje aj dodržiavanie pravidiel v rámci koalície. O stanovisku strany Za ľudí informovalo jej tlačové oddelenie.

Pokiaľ ide o spoluprácu v koalícii, je dôležité, aby koalícia začala znovu normálne fungovať, odchádzanie zo skupín fyzických, či virtuálnych, nič nerieši, rovnako ako nič neriešia útoky a osočovanie. V zbytočnom hluku okolo osobných sporov následne zanikajú podstatné veci, orientácia na výsledky, reformy a dôležité kroky, ktoré nás čakajú. Ľudia si nezaslúžia, aby museli riešiť osobné spory politikov, politici majú riešiť problémy ľudí,“ uviedla strana Za ľudí.

Dofinancovanie platov

Ako ďalej informovala, od začiatku bojuje za platy pedagogických a nepedagogických zamestnancov a „tento návrh berieme ako prvý návrh do ďalších rokovaní“.

Zároveň považuje za dôležité dofinancovanie platov pre zamestnancov spadajúcich pod originálne kompetencie samospráv a zamestnancov zariadení sociálnych služieb.

Zmierovacia misia

Minister Matovič dnes vyzval SaS, aby spoločne išli bojovať za ľudí. „Prestaňme bojovať proti sebe,“ povedal s tým, že si dal vypočítať útoky za posledné dni voči nemu a jeho hnutiu. Tvrdil, že ich bolo 365. „Odpúšťam,“ poznamenal a dodal, že by ale mali prestať „podrývačské útoky“.

SaS sa už niekoľko týždňov nezúčastňuje na koaličných radách, čo zdôvodnila útokmi Matoviča. Napokon, sa po zmierovacej misii Borisa Kollára (Sme rodina) a premiéra Hegera chcela vrátiť na koaličnej rady.

Znova však účasť na nich odvolala po tom, ako Matovič tento týždeň uviedol, že sa SaS „spikla“ s opozičnými stranami Smer – sociálna demokracia (Smer-SD), Hlas – sociálna demokracia(Hlas-SD) a s nezaradenými poslancami z hnutia Republika pri hlasovaní o prorodinnom balíčku.

Viac k témam: Finančná pomoc, Prorodinný balíček
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulík by mal prijať podanú ruku OĽaNO, myslí si strana Za ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.