Sulík a Bittó Cigániková chceli presadiť väčšiu slobodu pre očkovaných, sprísnenie opatrení nepodporili

Slovensko Správy

18.11.2021 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 18. novembra, 13:25

Predsedníčka zdravotníckeho výboru parlamentu Jana Bittó Cigániková (SaS) uviedla, že na rokovaní vlády spolu s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) obhajovala väčšiu slobodu pre očkovaných.

Očkovaní stoja menej peňazí

Poslankyňa tento postoj na sociálnej sieti zdôvodnila tým, že očkovaní roznášajú vírus o 40 až 63 percent menej ako neočkovaní a tvoria drvivú menšinu ťažkých prípadov v nemocniciach.

Viac o téme: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku

Za ďalší dôvod označila, že stoja daňových poplatníkov oveľa menej peňazí, lebo nepotrebujú pravidelné testovanie, ani ťažké lieky či 24-hodinovú starostlivosť sestier a lekárov. Rovnako sa podľa poslankyne pre očkovaných nerušia plánované operácie.

Vláda vo štvrtok rokovala o nových prísnejších opatreniach na nasledujúce tri týždne v súvislosti s treťou vlnou pandémie.

Nepodporili sprísnenie opatrení

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) nepodporila sprísnenie protipandemických opatrení. Dôvodom je fakt, že nové opatrenia obsahujú aj obmedzenia pre očkovaných a prekonaných.

Týkajú sa pritom hromadných, ale napríklad aj športových podujatí či bohoslužieb. Ministri za stranu SaS sa štvrtkového hlasovania nezúčastnili, respektíve sa zdržali.

Ako uviedol Sulík, situácia na Slovensku je kritická, aktuálna pandémia je však podľa neho pandémiou neočkovaných.

Ak pritom štát občanom hovorí, že očkovanie prináša slobodu, nemôžu podľa neho súhlasiť s dokumentom, ktorý ich obmedzuje. S ostatnými opatreniami liberáli súhlasia. „Očkovaní nie sú problém. Nevidím zmysel v tom, aby sme očkovaných obmedzovali,“ uzavrel Sulík.

Viac k témam: Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulík a Bittó Cigániková chceli presadiť väčšiu slobodu pre očkovaných, sprísnenie opatrení nepodporili © SITA Všetky práva vyhradené.