Suja sa rozhodol zabojovať o post banskobystrického župana, je tretím kandidátom

Slovensko Správy

29.4.2022 (Webnoviny.sk) – Tretím kandidátom na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v jesenných komunálnych voľbách je Miroslav Suja za hnutie Republika. Kandidatúru ohlásil poslanec Národnej rady SR v piatok v Detve, kde ho predstavil predseda hnutia Milan Uhrík, ktorý povedal, že do župných a komunálnych volieb pôjde hnutie Republika naplno a postupne predstavia ďalšie mená v ostatných krajoch.

„Mám niekoľkoročné skúsenosti z regionálnej politiky. Bol som štyri roky poslancom mestského zastupiteľstva v Detve, osem rokov som bol poslancom BBSK a teraz som poslancom Národnej rady SR. Poznám presne tie problémy, ktoré ľudia v tomto kraji majú, ktoré ich trápia a ktoré chcú, aby sa zmenili,“ uviedol kandidát na župana s tým, že si praje, aby mladí ľudia chceli v Banskobystrickom kraji žiť a neodchádzali z neho. Ako uviedol ďalej, pre všetky oblasti má svoj odborný tím a 13 okresných volebných tímov, ktoré ho podporujú.

Kandidatúru na predsedu BBSK okrem Suju ohlásil už aj súčasný podpredseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý kandiduje ako nezávislý kandidát s podporou širšieho spektra strán, a tiež predseda konzervatívnej politickej strany Národná koalícia Rudolf Huliak.

Viac k témam: Voľby do samosprávnych krajov
Zdroj: Webnoviny.sk – Suja sa rozhodol zabojovať o post banskobystrického župana, je tretím kandidátom © SITA Všetky práva vyhradené.