Štát posilní kontroly dodržiavania domácej karantény, povinná štátna v hoteloch na vláde neprešla

Slovensko Správy

31.3.2021 (Webnoviny.sk) – Vláda doposiaľ nepodporila návrh ministerstva dopravy a výstavby na zriadenie povinnej štátnej karantény absolvovanej v hoteloch, nakoľko je preferenciou posilnenie kontroly dodržiavania domácej karantény.

Informoval o tom agentúru SITA poradca ministra dopravy a výstavby pre strategickú a krízovú komunikáciu Ivan Rudolf s tým, že rezort dopravy rešpektuje rozhodnutie o nezavedení povinnej karantény v hotelových zariadeniach v aktuálnej situácii. Súčasne ministerstvo dopravy pod vedením ministra Andreja Doležala naďalej zostáva súčasťou pracovnej skupiny spolu s rezortmi zdravotníctva, vnútra a zahraničných vecí.

Viac o téme: Koronavírus

„V prípade, ak by v budúcnosti malo prísť k zmene rozhodnutia smerom k hotelovej karanténe, je ministerstvo dopravy a výstavby pripravené poskytnúť súčinnosť a riešenie. Dávame tiež do pozornosti, že aj v súčasnej situácii sú vytvorené platné podmienky pre možnosť absolvovať karanténu v hotelových zariadeniach dobrovoľne,“ dodal Ivan Rudolf.

Viac k témam: preventívne kontroly, štátna karanténa
Zdroj: Webnoviny.sk – Štát posilní kontroly dodržiavania domácej karantény, povinná štátna v hoteloch na vláde neprešla © SITA Všetky práva vyhradené.