Stanovisko RTVS k vyjadreniam predsedu Výboru NR SR pre kultúru a média Kristiána Čekovského v súvislosti s výsledkami kontroly NKÚ

Slovensko Správy

3.11.2021 (Webnoviny.sk) – RTVS sa ostro ohradzuje voči tvrdeniam pána Čekovského, že RTVS zľahčuje výsledky kontroly NKÚ. Práve naopak, RTVS rešpektuje výsledky kontroly NKÚ ako najvyššej kontrolnej autority a robí všetko pre to, aby zistené nedostatky v čo najskoršom možnom čase odstránila prostredníctvom novelizácie svojich interných smerníc. RTVS zdôrazňuje, že sa nebráni akejkoľvek kontrole, RTVS maximálne záleží na tom, aby procesy v rámci inštitúcie fungovali čo najefektívnejšie. Aj z toho dôvodu je RTVS vďačná za zistené nedostatky, ktoré vyplynuli zo záverov  kontroly a zároveň začala pracovať na opatreniach, ktoré takýmto nedostatkom budú v budúcnosti predchádzať. RTVS však stále trvá na tom, že išlo len o technicko-organizačné nedostatky.

RTVS vníma vyjadrenia pána poslanca Kristiána Čekovského ako prvoplánové, tendenčné, zavádzajúce a veľmi neprofesionálne. Pán Čekovský si pravdepodobne neuvedomuje, že svojimi vyjadreniami vytvára politický tlak na verejnoprávnu inštitúciu. Celá situácia RTVS mrzí, o to viac v dnešných mimoriadne náročných časoch, keď sa kultúra borí s mnohými existenčnými problémami a pán Čekovský rieši spolitizovanie verejnoprávnej inštitúcie, resp. jej využívanie na politické ciele. Žiaľ, musíme skonštatovať, že na pozadí vyjadrení pána poslanca vnímame osobnú averziu voči súčasnému vedeniu RTVS. Vzhľadom na stále prebiehajúci súdny spor pána Čekovského s RTVS,  môže verejnosť v konečnom dôsledku jeho stanoviská vnímať aj ako konflikt záujmov.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Stanovisko
Zdroj: Webnoviny.sk – Stanovisko RTVS k vyjadreniam predsedu Výboru NR SR pre kultúru a média Kristiána Čekovského v súvislosti s výsledkami kontroly NKÚ © SITA Všetky práva vyhradené.