Smer podal návrh na odvolanie Mikulca, vraj koordinoval a riadil činnosť „zločincov“ na NAKA (video)

Slovensko Správy

14.2.2022 (Webnoviny.sk) – Opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) podala návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce odvolať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie. Na tlačovej konferencii to dnes povedal predseda Smeru-SD Robert Fico.

Dôvodom je to, že Mikulec je podľa Smeru-SD na čele organizovanej skupiny obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorej cieľom je pozatvárať opozíciu. Fico tvrdil, že minister Mikulec koordinoval a riadil činnosť „zločincov“ na NAKA. „Čo tam ešte robí na tom ministerstve vnútra?“ pýtal sa v pondelok šéf Smeru-SD s tým, že by mala „padnúť“ celá vláda.

Mimoriadna schôdza sa musí uskutočniť do siedmich dní. V tomto prípade sa program schôdze neschvaľuje a schôdza musí byť. Môže sa však stať, že sa pre obštrukciu poslancov koalície odloží na neskôr. Pod zvolanie schôdze sa podpísali okrem poslancov Smeru-SD aj nezaradení poslanci strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) a skupina okolo nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Minister vnútra SR, Predseda strany Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Smer podal návrh na odvolanie Mikulca, vraj koordinoval a riadil činnosť „zločincov“ na NAKA (video) © SITA Všetky práva vyhradené.