Slovinsko zmierňuje opatrenia, pre zaočkovaných ľudí otvorí aj hranice

Správy Svet

12.2.2021 (Webnoviny.sk) – Slovinsko otvorí hranice ľuďom prichádzajúcim z krajín Európskej únie (EÚ), ktorí sa preukážu, že absolvovali očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Opatrenie, ktoré začne platiť v sobotu, umožní občanom EÚ vyhnúť sa povinnej karanténe i potrebe dokladovania negatívnych testov na koronavírus, informovali slovinské úrady.

Ako doklad by malo slúžiť písomné potvrdenie, že človek dostal dve dávky vakcíny a od tej druhej uplynulo už aspoň 14 dní. Bez obmedzení budú môcť do krajiny cestovať aj občania únie, ktorí disponujú lekárskym potvrdením, že počas uplynulých šiestich mesiacov prekonali nákazu koronavírusom.

Viac o téme: Koronavírus

Slovinsko registruje pokles nových prípadov nákazy i hospitalizácií. V súvislosti so zlepšovaním situácie krajina uvoľňuje niektoré opatrenia, vrátane cestovania v rámci krajiny či opätovného otvorenia niektorých škôl a väčšiny obchodov. Nočný zákaz vychádzania však zostáva v platnosti.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, očkovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovinsko zmierňuje opatrenia, pre zaočkovaných ľudí otvorí aj hranice © SITA Všetky práva vyhradené.