Slovenských hasičov čakalo po návrate z Grécka doma vrúcne privítanie, dostali medailu a finančnú odmenu (foto+video)

Slovensko Správy

18.8.2021 (Webnoviny.sk) – Členov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorí zasahovali pri požiaroch v Grécku a po ôsmich dňoch sa vrátili na Slovensko, v stredu privítal predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO), prezident HaZZ Pavol Mikulášek a štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Vendelín Leitner.

Hasičom zároveň odovzdali ďakovné listy, medailu ministra vnútra za hrdinský čin a finančnú odmenu vo výške 500 eur.

Hrdý premiér

Premiér vo svojom príhovore hasičom zdôraznil, že ich pôsobenie v Grécku „obletelo“ celý svet. „Ukázali ste Slovensko ako krajinu, kde žijú solidárni ľudia, ktorí vedia prísť na pomoc v kľúčových momentoch,“ uviedol Heger s tým, že je hrdý na skvelých slovenských hasičov. Doplnil, že slovenskí hasiči boli svedkami toho, čo dokáže urobiť príroda.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Návrat slovenských hasičov z Grécka (fotografie)

„Chcem vás poprosiť, ako svedkov toho, čo sa tam dialo, aby ste hovorili o svojej skúsenosti, aby ste ľudí, ktorých budete stretávať upozorňovali na to, že máme myslieť na životné prostredie,“ pokračoval v príhovore.

Viac ako 500 gréckych požiarov

Požiare v Grécku rozdúchala najhoršia vlna horúčav za uplynulých 30 rokov. Ortuť teplomera sa vyšplhala na 45 stupňov Celzia. Od konca júla vypuklo v celom Grécku viac ako 580 požiarov.

S ohňom bojovali nielen grécki požiarnici, ale pomáhali im aj kolegovia z viac ako 20 krajín v Európe a na Blízkom východe. Tie okrem vlastných tímov vyslali aj hasičské lietadlá, helikoptéry a vozidlá.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: hasiči, návrat, požiare v Grécku
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenských hasičov čakalo po návrate z Grécka doma vrúcne privítanie, dostali medailu a finančnú odmenu (foto+video) © SITA Všetky práva vyhradené.