Slovensko má záujem prehĺbiť spoluprácu s ruskou prokuratúrou, Žilinka vidí cestu k dosiahnutiu cieľa

Slovensko Správy

9.8.2021 (Webnoviny.sk) – Slovensko má záujem o prehĺbenie spolupráce medzi orgánmi prokuratúry Slovenskej republiky a Ruskej Federácie. Po spoločnom stretnutí s generálnym prokurátorom Ruskej federácie Igorom Viktorovičom Krasnovom, ktoré sa konalo v nedeľu 8. augusta, to uviedol generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

Obaja označili za obojstranne prínosné prehĺbenie spolupráce v boji proti organizovanému a nadnárodnému zločinu, terorizmu, drogovej kriminalite a extrémizmu, v oblastiach efektívneho vykonávania právnej pomoci v trestných veciach a extradície, ochrany ľudských práv a slobôd a ochrany verejného záujmu.

Vyzdvihli tiež pokrok v oblastiach vzdelávania, zvyšovania kvalifikácie, konzultácií a výmeny informácií a praktických skúseností či v oblasti právnej vedy. „Som presvedčený, že osobná komunikácia so zahraničnými partnermi je kľúčom k dosiahnutiu spoločného cieľa,“ priblížil Žilinka.

Viac k témam: medzinárodné vzťahy, stretnutie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko má záujem prehĺbiť spoluprácu s ruskou prokuratúrou, Žilinka vidí cestu k dosiahnutiu cieľa © SITA Všetky práva vyhradené.