Slovensko má stovky nových profesionálov, v Martine zložili vojenskú prísahu (video)

Slovensko Správy

18.9.2020 (Webnoviny.sk) – Vojenskú prísahu v piatok na Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin zložilo 284 profesionálnych vojakov. Kadeti a čakatelia úspešne dokončili základný vojenský výcvik, ktorý trval od 3. do 18. augusta.

„To, čo sme videli na jar tohto roku v súvislosti s prvou vlnou pandémie, bolo jasným dôkazom toho, ako dôležití sú vojaci aj pri plnení si svojich povinností na území Slovenskej republiky. A áno, tí vojaci a vojačky nasadzovali svoj vlastný život aj pri boji s pandémiou,“ uviedol v príhovore minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), ktorý zagratuloval vojakom k ukončeniu výcviku.

Po ukončení výcviku a záverečnej prísahe nastúpia niektorí kadeti do prvého ročníka Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši alebo sa stanú vojenskými poslucháčmi Leteckej fakulty Technickej univerzity Košice, či budú študovať na Fakulte vojenského zdravotníctva v Hradci Králové.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: minister obrany SR, slovenskí vojaci
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko má stovky nových profesionálov, v Martine zložili vojenskú prísahu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.