Slovensko má podľa Greenpeace prezidentku, ktorá si uvedomuje naliehavosť riešenia klimatickej krízy

Slovensko Správy

27.6.2021 (Webnoviny.sk) – Slovensko má hlavu štátu, ktorá si uvedomuje naliehavosť riešenia klimatickej krízy. Pre agentúru SITA to uviedla riaditeľka organizácie Greenpeace Slovensko Katarína Juríková.

Prezidentka Zuzana Čaputová podľa nej počas prvých dvoch rokov vo svojej funkcii ukázala odhodlanie zaručiť ochranu klímy a biodiverzity, ktorá je cítiť aj z jej verejných prejavov a krokov.

„Toto je viditeľné nielen z vystupovania pani prezidentky na medzinárodných stretnutiach, akými bol napríklad klimatický samit Organizácie spojených národov (OSN) v roku 2019, ale aj z konkrétnych vecí, ako je záväzok spraviť úrad hlavy štátu uhlíkovo neutrálnym do roku 2030. Veľmi pozitívne tiež vnímame podporu a advokáciu environmentálnych a pro-klimatických opatrení v Pláne obnovy,“ povedala pre agentúru SITA Juríková.

Slovenská pobočka Greenpeace pozitívne hodnotí aj snahu prezidentky o dobré vzťahy s environmentálnym hnutím, neziskovým sektorom a tiež jej štýl komunikácie. Aktivisti veria, že angažovanosť hlavy štátu v otázkach klimatickej krízy, straty biodiverzity a potreby reálnych krokov na ich riešenie bude len rásť, ale povedia aj k tomu, že sa Slovensko stane v týchto oblastiach lídrom v regióne.

Viac k témam: klimatická kríza
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko má podľa Greenpeace prezidentku, ktorá si uvedomuje naliehavosť riešenia klimatickej krízy © SITA Všetky práva vyhradené.