Slovensko chce ukončiť prevádzku ruských stíhačiek Mig-29, vzdušný priestor bude chrániť spojenec

Slovensko Správy

26.2.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská armáda chce v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajine predčasne ukončiť prevádzku ruských stíhačiek Mig-29 a poslať ruských mechanikov späť do Ruska. Po mimoriadnom rokovaní vlády o tom informoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Doplnil, že slovenský vzdušný priestor by už onedlho mala strážiť niektorá z „geograficky blízkych“ krajín. „Prebiehajú konkrétne rokovania, aby sme veľmi rýchlo ukončili prevádzku Migov 29 na Sliači a technikom, ktorí tam sú, sa poďakovali a poslali ich naspäť do Ruska,“ uviedol v sobotu Naď.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ako dodal, rokovania s partnermi o zabezpečení vzdušného priestoru Slovenska sú vo finálnej fáze. „Ale viac, kým nie je finálna dohoda, povedať nechcem, alebo nemôžem. Ale môžem povedať, že by išlo o ochranu vzdušného priestoru Slovenskej republiky od nášho geograficky blízkeho spojenca,“ dodal minister.

Viac k témam: Minister obrany SR, Stíhačky MiG-29
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko chce ukončiť prevádzku ruských stíhačiek Mig-29, vzdušný priestor bude chrániť spojenec © SITA Všetky práva vyhradené.