Slovenskí a maďarskí policajti odhalili sedem migrantov, našli ich v medzinárodných rýchlikoch

Slovensko Správy

20.2.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenskí policajti spolu s maďarskými kolegami počas spoločnej kontroly v piatok 18. februára v medzinárodných rýchlikoch odhalili sedem nelegálnych migrantov. Štyroch štátnych príslušníkov Sýrie, dvoch štátnych príslušníkov Maroka a jedného Tunisana našli v rýchlikoch z Budapešti na územie Slovenskej republiky.

Keďže cudzinci nemali pri sebe žiadne doklady, museli z vlakov vystúpiť a policajti ich predviedli na policajné oddelenie na území Maďarska, kde budú ich nelegálny pobyt ďalej riešiť. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Podobné spoločné kontroly sú efektívne, preto sú policajti pravidelne velení do zmiešaných hliadok, teraz v zložení troch príslušníkov polície z Maďarska a dvoch príslušníkov Oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru Nové Zámky. Skontrolovali medzinárodné rýchliky na vlakovej stanici v meste Vác,“ dodala Bárdyová.

Viac k témam: Migranti
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí a maďarskí policajti odhalili sedem migrantov, našli ich v medzinárodných rýchlikoch © SITA Všetky práva vyhradené.