Slovan Bratislava: Stojíme na strane mieru

Slovensko Správy

1.3.2022 (Webnoviny.sk) – Futbalový klub Slovan Bratislava sa dôrazne ohradzuje voči dezinterpretácii situácie, ktorá vznikla v rámci sobotného duelu so Spartakom Trnava. Klub zdôraznil, že šiel do športového duelu a nemal preto pripravený žiadny transparent o situácii na Ukrajine. Podľa stanoviska klubu to ale neznamená, že nestojí na strane mieru. Naopak – futbalový klub Slovan Bratislava odmieta akúkoľvek vojnu, kdekoľvek na svete – vrátane tej súčasnej, ktorá prebieha na Ukrajine.

„Vojna na Ukrajine je tragédia, ktorá ničí nielen životy ľudí, ekonomiku a hospodárstvo, ale aj šport, kultúru a elementárne medziľudské vzťahy. A nemôžeme pripustiť, aby toto všetko bolo vojnou zničené“, povedal prezident klubu Ivan Kmotrík mladší.

Klub podľa neho v týchto dňoch zvažuje, ako pomôcť ľuďom, ktorí utekajú pred hrôzami vojny aj na územie Slovenska. „Nebudú to transparenty ani gestá. Do utečeneckých lokalít zabezpečíme dodávku minerálnej vody Lucka a zvažujeme, ako ponúknuť ukrajinským futbalovým klubom možnosť hrať futbal na našom štadióne na Tehelnom poli. Nemáme to ešte v detailoch premyslené, pretože veci sa dejú strašne rýchlo, ale uvažujeme práve týmto smerom“, povedal ďalej Ivan Kmotrík mladší a pripomenul, že klub a jeho majiteľ nezaváhali ani počas vrcholiacej pandémia a Národný futbalový štadión bezodplatne poskytli na zriadenia veľkokapacitného očkovacieho centra.

„Chápeme, že aj gestá majú svoju váhu, ale my v Slovane Bratislava si myslíme, že väčšiu váhu vždy mali, majú a budú mať konkrétne činy“, povedal na záver Ivan Kmotrík mladší.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Ukrajina
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovan Bratislava: Stojíme na strane mieru © SITA Všetky práva vyhradené.