Slovákom v časoch zatvorených gastro podnikov najviac chýba práve čas strávený s priateľmi

Slovensko Správy

20.12.2020 (Webnoviny.sk) – V čase pandémie koronavírusu je jedným z najviac obmedzených odvetví segment HORECA (hotely, reštaurácie, kaviarne). Súvisí to s mnohými pandemickými opatreniami, pre ktoré sú gastro prevádzky zatvorené.

V čase zatvorených gastro prevádzok Slovákom najviac chýba možnosť stretávať priateľov (37 %), ďalším 25 % možnosť zorganizovať si svadbu alebo inú rodinnú oslavu.

Viac o téme: Koronavírus

Nasledujú sezónne podujatia ako vianočné večierky a pod., ktoré označilo 23 % Slovákov. Gastronómia a čerstvé čapované pivo chýba 19 % respondentov. Vyplýva to z prieskumu agentúry MNforce pre spoločnosť Heineken Slovensko.

Športové podujatia

Mnohé podniky ponúkali aj zážitok spojený so športovými podujatiami. Podľa 9 % opýtaných im chýba práve sledovanie športových zápasov, ktoré sa im spája s obľúbenými prevádzkami a teda možnosť, o ktorú momentálne prichádzajú.

HORECA ponúka spotrebiteľom jedinečný zážitok, možnosť stretávať sa, udržiavať kontakty, vychutnávať si gastronomické zážitky,“ povedal generálny riaditeľ Heineken Slovensko Rene Kruijt.

Spotrebiteľské správanie

Aktuálna situácia povoľuje podnikom prevádzkovať len výdaj jedla a donášky. Opatrenia a oklieštené služby tak prirodzene podľa prieskumu zasiahli aj do spotrebiteľského správania. Spotrebitelia čoraz častejšie začali využívať nákup cez internet a vychutnávať si pivo v pohodlí domova.

Heineken Slovensko je viac ako 20 rokov lídrom na slovenskom pivnom trhu s trhovým podielom na úrovni približne 42 %. Heineken Slovensko, a. s., je súčasťou jednej z najväčších pivovarníckych skupín na svete – Heineken N.V.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, gastronómia, HORECA segment, koronakríza, Koronavírus, pandemické opatrenia, prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovákom v časoch zatvorených gastro podnikov najviac chýba práve čas strávený s priateľmi © SITA Všetky práva vyhradené.