Slováci považujú pomoc voči zdražovaniu za nedostatočnú, nespokojní sú najmä voliči opozície

Slovensko Správy

20.5.2022 (Webnoviny.sk) – Vládnu pomoc pre ľudí voči zdražovaniu považuje za nedostatočnú takmer 77 % Slovákov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý agentúra AKO uskutočnila pre reláciu Na hrane televízie JOJ. Prieskum sa konal od 10. do 16. mája 2022 na vzorke 1 000 respondentov.

Za dostatočnú ju označila iba necelá pätina opýtaných a viac ako 4 % respondentov nevedelo alebo nechcelo na otázku odpovedať.

Za dostatočnú považujú pomoc zo strany vlády najčastejšie ženy, vzdelaní a ľudia s vekom 66 a viac rokov. Čo sa týka regiónov, sú to obyvatelia Bratislavského, Banskobystrického, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Ide pritom o voličov strán Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Sloboda a Solidarita, Sme Rodina, Kresťanskodemokratické hnutie a Progresívne Slovensko.

Naopak, za nedostatočnú ju považujú častejšie ľudia vo veku 50 až 65 rokov, s nízkym vzdelaním, obyvatelia Žilinského, Košického a Trenčianskeho kraja a voliči strán Republika, Smer – sociálna demokracia, Hlas – sociálna demokracia a Slovenská národná strana.

Viac k témam: Prieskum, Zdražovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci považujú pomoc voči zdražovaniu za nedostatočnú, nespokojní sú najmä voliči opozície © SITA Všetky práva vyhradené.