Slováci nepotrebujú pri vstupe do Severného Macedónska negatívny test, k sprísneniu však dôjde od septembra

Správy Svet

25.8.2021 (Webnoviny.sk) – Pri vstupe do Severného Macedónska ešte stále nie je potrebný negatívny výsledok PCR testu. Navyše nie je potrebná ani karanténa či registrácia pred cestou, ani po návrate. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej webovej stránke.

Viac o téme: Koronavírus

Severné Macedónsko plánuje opatrenia na vstup do krajiny sprísniť od stredy 1. septembra. Pre cestujúcich vtedy začne platiť povinnosť preukázať sa dokladom o zaočkovaní, negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19.

„V prípade nepredloženia predmetných potvrdení bude vyžadovaná 7-dňová karanténa v krajine. Tranzit cez krajinu bude povolený maximálne do piatich hodín,“ uvádza rezort diplomacie.

Medzinárodné letiská v Skopje a v Ochride sú otvorené, ale možnosti leteckých spojení zostávajú obmedzené. Pri vstupe na letiská je požadované predložiť certifikát o očkovaní proti COVID-19 alebo preukázanie negatívneho PCR testu nie staršieho ako 72 hodín alebo potvrdenie o prekonaní choroby.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie covid-19, Koronavírus, Republika Severné Macedónsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci nepotrebujú pri vstupe do Severného Macedónska negatívny test, k sprísneniu však dôjde od septembra © SITA Všetky práva vyhradené.