Situácia je za hranou všetkého, povedal Babiš a oznámil koniec kontaktnej kampane

Správy Svet

24.1.2023 (Webnoviny.sk) – Český prezidentský kandidát a bývalý premiér Andrej Babiš v utorok oznámil, že končí s kontaktnou kampaňou pred víkendovými voľbami. Odôvodnil to vyhrážkami, ktoré mu pre voľby chodia, pričom niektoré sú vyhrážky smrťou. Líder hnutia ANO na tlačovej konferencii informoval, že sa v tejto súvislosti obrátil na políciu.

Situácia je vyostrená

Aktuálna situácia je za hranou všetkého, čo som schopný pochopiť,“ cituje politika spravodajský portál TN.cz.

Na upokojenie situácie vyzval okrem Babiša v utorok aj jeho oponent Petr Pavel. Generál vo výslužbe na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že situácia je vyostrená v dôsledku Babišovej kampane.

Dôsledkom vašej kampane konflikt v spoločnosti dosiahol kritickej hladiny a musíme ho zmierniť. Nech vyhrá ktokoľvek z nás, uvedomte si zodpovednosť za to, v akom stave bude naša spoločnosť po voľbách,“ uviedol.

Voličská podpora prostredníctvom strachu

Zároveň vyzval Babiša, aby stiahol všetky reklamné materiály, ktorými sa snažiť získať voličskú podporu prostredníctvom strachu z vojny, a požiadal ho, aby sa verejne zaviazal, že v televíznych debatách nebude útočiť a eskalovať situáciu.

Účasť na televíznych diskusiách Babiš neruší a vo štvrtok bude mať debatu s Pavlom v televízii Nova.

Druhé kolo prezidentských volieb, v ktorom voliči rozhodnú o nástupcovi Miloša Zemana, sa uskutoční 27. a 28. januára.

Viac k témam: Kandidáti, politická kampaň, Prezidentské voľby v Česku, tlačová konferencia
Zdroj: Webnoviny.sk – Situácia je za hranou všetkého, povedal Babiš a oznámil koniec kontaktnej kampane © SITA Všetky práva vyhradené.