Silvio Berlusconi bojuje s ochorením COVID-19, zdravotný stav expremiéra Talianska sa zlepšuje

Správy Svet

7.9.2020 (Webnoviny.sk) – Zdravotný stav niekdajšieho talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho sa zlepšuje. Čoskoro 84-ročného rodáka z Milána (nar. 29. septembra 1936) minulý týždeň hospitalizovali so zápalom pľúc a ochorením COVID-19.

Berlusconiho osobný lekár Alberto Zangrillo počas víkendu vyslovil opatrný optimizmus po tom, čo sa lekárom podarilo pacienta stabilizovať.

Berlusconi mal v minulosti problémy so srdcom. Podľa Zangrilla má aktuálne zápal pľúc v oboch pľúcach. Liečba sa však vyvíja dobre aj vďaka silnej imunitnej reakcii a zníženiu zápalu.

Zangrillo vedie jednotku intenzívnej starostlivosti v milánskej nemocnici San Raffaele, zdôraznil však, že Berlusconi leží izolovane mimo tohto oddelenia v inej nemocničnej časti.

Podotkol, že Berlusconiho vysoký vek a doterajšie zdravotné problémy možno z pohľadu koronavírusu považovať za obzvlášť zraniteľnú osobu.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Silvio Berlusconi bojuje s ochorením COVID-19, zdravotný stav expremiéra Talianska sa zlepšuje © SITA Všetky práva vyhradené.