Silvestrovské oslavy v Humennom nebudú, mesto z ušetrených peňazí pomohlo ľuďom v núdzi

Slovensko Správy

26.12.2021 (Webnoviny.sk) – Mesto Humenné nebude v tomto roku organizovať žiadne silvestrovské oslavy. Hoci radnica pôvodne plánovala v závere roka zabezpečiť pre obyvateľov a návštevníkov mesta ohňostroj i sprievodný kultúrny program, vzhľadom na aktuálne uznesenie vlády a obmedzenie vychádzania v čase od 20:00 do 05:00 sa organizovanie osláv a ohňostroja konať nebude.

Ako informovala Veronika Lattová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, samospráva sa rozhodla časť finančných prostriedkov určených na ohňostroj vo výške 650 eur prerozdeliť na charitatívne účely pre sociálne slabšie rodiny a ľudí bez domova.

Darčeky pre ľudí v núdzi

Financie sa konkrétne použili na materiálne zabezpečenie pre sociálne centrum Domu sv. Júda Tadeáša Gréckokatolíckej charity, ktorá rozdistribuuje darčeky ľuďom v núdzi.

Ide o rôzne oblečenie ako sú vetrovky, tepláky, topánky, ponožky a rukavice. Mesto darovalo aj pulzný oxymeter, vitamíny a potraviny.

Balíčky odovzdali i ďalším zariadeniam

Denný stacionár sv. Jána Krstiteľa Arcidiecéznej charity dostal deky, vitamíny, rukavice, ponožky a potraviny.

Pre obyvateľov mesta Humenné, ktorým je poskytovaná sociálna služba v Zariadení núdzového bývania na Kukučínovej ulici, odovzdali z radnice balíčky s potravinovou a hygienickou pomocou, dekou, uterákom a ponožkami.

Viac k témam: Charita, Ľudia bez domova, Pandemické opatrenia, Silvester, silvestrovský ohňostroj
Zdroj: Webnoviny.sk – Silvestrovské oslavy v Humennom nebudú, mesto z ušetrených peňazí pomohlo ľuďom v núdzi © SITA Všetky práva vyhradené.