Severná Kórea vystupňovala raketové testy, vodca Kim chce mať neporaziteľnú armádu

Správy Svet

18.11.2019 (Webnoviny.sk) – Severokórejský líder Kim Čong-un dohliadal najnovšie na vojenské cvičenie parašutistov, pričom prisľúbil vybudovať „neporaziteľnú armádu“. Stalo sa tak napriek tomu, že Spojené štáty a Južná Kórea odvolali spoločné manévre, aby tak vytvorili priestor pre jadrovú diplomaciu.

Pondelková správa oficiálnej tlačovej agentúry KCNA prišla len niekoľko hodín po tom, čo americký prezident Donald Trump vyzval Kima, aby “rýchlo konal“ s cieľom dosiahnutia dohody. Naznačil tiež ďalší summit, keď v tweete napísal: “Vidíme sa čoskoro!”.

Severná Kórea informovala za tri dni už o dvoch vojenských cvičeniach. V sobotu zverejnila správu, podľa ktorej Kim vyzval bojových pilotov, aby sa pripravili na stret s „po zuby ozbrojenými“ nepriateľmi.

Izolovaný štát v posledných mesiacoch vystupňoval raketové testy a ďalšie demonštrácie vojenskej sily v očividnej snahe vyvinúť tlak na USA vo veci viaznucich jadrových rokovaní.

Viac k témam: americký prezident, raketové testy, severokórejský vodca
Zdroj: Webnoviny.sk – Severná Kórea vystupňovala raketové testy, vodca Kim chce mať neporaziteľnú armádu © SITA Všetky práva vyhradené.