Šéf RTVS Machaj konal, pre odvysielanie Ficovho prejavu na výročie Nežnej revolúcie padali hlavy

Slovensko Správy

18.11.2022 (Webnoviny.sk) – Odvysielanie prejavu Roberta Fica zo snemu strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) na spravodajskom okruhu RTVS :24 17. novembra 2022 bolo veľmi nešťastné a znepokojivé. Predovšetkým preto, že v takýto sviatok nemá vo vysielaní RTVS mať priestor žiadna politická strana.

Uviedol to generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj v reakcii na odvysielania prejavu Roberta Fica zo snemu strany Smer-SD na spravodajskom okruhu RTVS :24. Machaj pristúpil k riešeniu a ešte v piatok sa stretol s vedením sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS.

Vo funkciách skončili štyria ľdia

Po oboznámení sa so všetkými okolnosťami a po analýze vzniknutej situácie rozhodol, že Mária Hlucháňová už nebude zastávať funkciu riaditeľky sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS.

Svoje funkcie opúšťajú aj intendant Alfonz Šuran, šéfdramaturg Peter Nittnaus a vedúca odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistky Andrea Fajnorová.

„Riadením sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS bol poverený Miroslav Frindt, ktorý v spravodajstve RTVS pôsobí od roku 1999 na viacerých pozíciách,“ uviedla RTVS.

O takom vysielaní nič nevedeli

Riaditeľ RTVS je toho názoru, že vysielanie verejnoprávneho média musí byť priestorom na pripomínanie demokratických dôsledkov a výdobytkov Nežnej revolúcie, ktoré považuje v tomto čase za mimoriadne dôležité.

„O tom, že sa takéto vysielanie plánuje, som nemal ja, ani členovia manažmentu RTVS žiadnu vedomosť, hoci sme tomuto výnimočnému sviatku v našich dejinách venovali z programového a obsahového hľadiska zvláštnu pozornosť na viacerých poradách a pripravili sme niekoľko špeciálnych relácií,“ dodal Machaj s tým, že tento sviatok sám vníma ako historicky prelomový v našich dejinách.

Viac k témam: 17. november, Nežná revolúcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéf RTVS Machaj konal, pre odvysielanie Ficovho prejavu na výročie Nežnej revolúcie padali hlavy © SITA Všetky práva vyhradené.