S predĺžením schôdze nikto nerátal, Marcinková ospravedlňuje neprítomnosť poslancov

Slovensko Správy

5.10.2021 (Webnoviny.sk) – Parlament nebol schopný prijať výročnú správu špeciálneho prokurátora Daniel Lipšica, pretože viacerí poslanci vládnej koalície mali plánované zahraničné pracovné cesty a nerátalo sa s tým, že aktuálna schôdza bude ešte pokračovať.

Pre agentúru SITA takto vysvetlila nedostatok zákonodarcov vládnej koalície v pléne parlamentu poslankyňa klubu Sloboda a Solidarita (SaS) Vladimíra Marcinková. Opätovné hlasovanie je plánované o 14:00.

Predpokladali skorší koniec schôdze

„Je to smutné, že nás bolo málo, ale harmonogram národnej rady predpokladal koniec schôdze minulý týždeň v piatok. Mnohí kolegovia majú zahraničné pracovné cesty, ktoré nikto nevedel predvídať, že budú v čase pokračujúcej schôdze,“ uviedla Marcinková.

Podľa nej v žiadnom prípade nejde o menšinovú podporu parlamentu pre špeciálneho prokurátora Lipšica, „ale o veľmi zdĺhavú chôdzu, ktorá sa mala skončiť a na základe toho si my plánujeme zahraničné pracovné cesty“.

Pribudnúť by mohli ďalší poslanci

Na otázku, či popoludní bude mať koalícia dostatok poslancov k dispozícii, aby Lipšicovu správu parlament prijal, poslankyňa odpovedala, že „uvidíme.“

Národná rada SR (NR SR) predpoludním nebola uznášaniaschopná, predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) preto prerušil rokovanie 40. schôdze.

Viac k témam: Špeciálny prokurátor, Výročná správa
Zdroj: Webnoviny.sk – S predĺžením schôdze nikto nerátal, Marcinková ospravedlňuje neprítomnosť poslancov © SITA Všetky práva vyhradené.