S nástupom jesene začne v Košiciach výsadba stoviek stromov a tisícov kríkov

Slovensko Správy

10.10.2021 (Webnoviny.sk) – V Košiciach pribudne viac ako 400 stromov a 7-tisíc kríkov, ktoré s nástupom jesene začala vysádzať Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach. Prvé výsadbové jamy sa už v týchto dňoch objavujú na košických sídliskách, ktoré sú v správe mestskej zelene. Na sociálnej sieti o tom informoval Magistrát mesta Košice.

V okrasnej škôlke SMsZ v Bernátovciach sa vykopávajú prvé stromy pre pripravované výsadby, technici zelene si zároveň značia a vyberajú v záhrade posledné stromy na doplnenie plánov jesenných výsadieb. Počas týchto dní sa prvé výsadbové jamy objavujú vo všetkých nami spravovaných mestských častiach, a to v MČ Košice – Staré mesto, Košice – západ, Dargovských Hrdinov, Košice – Sever, Košice – Nad jazerom, Košice – Juh a Košice – Sídlisko Ťahanovce,“ uviedla Správa mestskej zelene.

Výsadby ukončí až príchod prvých silnejších a vytrvalejších mrazov a opäť v nich plánujú pokračovať jarnou výsadbou po ústupe mrazov, od skorej jari až do konca mája. Nové stromy budú vysadené v lokalitách, kde nebudú v konflikte s inžinierskymi sieťami.

Viac k témam: Výsadba stromov, Zeleň
Zdroj: Webnoviny.sk – S nástupom jesene začne v Košiciach výsadba stoviek stromov a tisícov kríkov © SITA Všetky práva vyhradené.