Rusko uviedlo do stavu pripravenosti balistickú raketu Jars, reaguje na Bidenove plány

Správy Svet

15.12.2022 (Webnoviny.sk) – Ruská armáda uviedla do stavu pripravenosti balistickú raketu Jars. Ako referuje spravodajský web CNN s odvolaním sa na ruské ministerstvo obrany, nainštalovala ho do odpaľovacieho zariadenia v ruskej Kalužskej oblasti. Ministerstvo obrany zverejnilo video s touto udalosťou tesne pred ruským „Dňom strategických raketových síl“. 

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

 Uviedlo, že „medzikontinentálna balistická strela komplexu Jars bola naložená do odpaľovacieho zariadenia síl v raketovej formácii Kozelskij v Kalužskej oblasti“. „Dôležitosť tejto operácie spočíva v tom, že raketa bude podľa plánu v bojovej službe,“ povedal veliteľ raketovej formácie v Kozelskom Alexej Sokolov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Oznámenie Ruska o inštalácii medzikontinentálnych rakiet prichádza po správach, že administratíva amerického prezidenta Joea Bidena dokončuje plány na vyslanie vyspelého systému protivzdušnej obrany s ďalekým dosahom na Ukrajinu.

Viac k témam: Americký prezident, Balistická raketa, Protivzdušná obrana, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko uviedlo do stavu pripravenosti balistickú raketu Jars, reaguje na Bidenove plány © SITA Všetky práva vyhradené.