Rusko nestihne „oslobodiť“ Donbas podľa plánu, okupanti na východe Ukrajiny postupujú veľmi pomalým tempom

Správy Svet

5.9.2022 (Webnoviny.sk) – Hlavným cieľom ruských síl je „takmer určite“ pokračovanie v operáciách ofenzívy na východe ukrajinského regiónu Donbas. Uviedlo to v pondelok britské ministerstvo obrany v aktualizácii správy o vývoji vojny na Ukrajine.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Hoci väčšinu svojich úspechov ruské sily dosiahli v tomto regióne, teraz napredujú k mestu Bachmut len tempom zhruba jeden kilometer za týždeň a „s vysokou pravdepodobnosťou“ opakovane neplnia termíny pre dosiahnutie „oslobodenia“ Donbasu, konštatoval britský rezort obrany.

Britské ministerstvo poznamenáva, že podľa ukrajinských predstaviteľov majú ruské sily príkaz dokončiť ofenzívu v Donbase do 15. septembra.

Avšak podľa britského rezortu obrany ruská armáda to s vysokou pravdepodobnosťou nedosiahne a to bude „ďalej komplikovať plány Ruska na uskutočnenie referenda v okupovaných oblastiach o ich pripojení k Ruskej federácii“.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko nestihne „oslobodiť“ Donbas podľa plánu, okupanti na východe Ukrajiny postupujú veľmi pomalým tempom © SITA Všetky práva vyhradené.