Rusko chce podľa Schrödera riešiť vojnu na Ukrajine vyjednávaním, problém s polostrovom Krym však zaberie čas

Správy Svet

3.8.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko chce podľa bývalého nemeckého kancelára Gerharda Schrödera dosiahnuť riešenie vojny na Ukrajine vyjednávaním.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Schröder, ktorý je priateľom ruského prezidenta Vladimira Putina, povedal, že minulomesačná dohoda o preprave ukrajinského obilia by mohla ponúknuť cestu vpred. „Dobrou správou je to, že Kremeľ chce riešenie dosiahnuté vyjednávaním,“ povedal exkancelár pre týždenník Stern a vysielacie spoločnosti RTL a ntv. Dodal, že sa minulý týždeň v Moskve stretol s Putinom. „Prvým úspechom je dohoda o obilí, možno by sa to mohlo pomaly rozšíriť na prímerie,“ poznamenal. Informuje o tom portál news.sky.com.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Gerhard Schröder však konštatoval, že riešenia kritických problémov, ako je napríklad otázka anektovaného ukrajinského polostrova Krym, zaberú čas. „Možno nie viac ako 99 rokov, ako v prípade Hongkongu, ale v nasledujúcej generácii,“ vyjadril sa nemecký exkancelár.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko chce podľa Schrödera riešiť vojnu na Ukrajine vyjednávaním, problém s polostrovom Krym však zaberie čas © SITA Všetky práva vyhradené.