Rusi sa snažia obnoviť postup ku kľúčovým mestám, bombardovanie zničilo aj dve školy

Správy Svet

21.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ruská armáda a sily separatistov pokračujú v malých útokoch na frontovej línii v ukrajinskom regióne Donbas a blížia sa k druhej najväčšej ukrajinskej elektrárni v meste Vuhlehirsk, ktoré leží 50 kilometrov severovýchodne od mesta Doneck. Uviedlo to britské ministerstvo obrany v najnovšej správe o vývoji situácie na Ukrajine. Informuje o tom britský web The Guardian.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Prioritou pre Rusko je obsadenie kritickej infraštruktúry, konštatoval britský rezort obrany. Pokusy ruských síl preraziť v oblasti mesta Vuhlehirsk však pravdepodobne sú aj súčasťou snahy o obnovenie postupu smerom ku kľúčovým mestám Kramatorsk a Sloviansk, dodalo ministerstvo.

Ruské bombardovanie v Doneckej oblasti v noci zo stredy na štvrtok zničilo dve školy v mestách Kramatorsk a Kosťantynivka. Fotografie zničených škôl vo štvrtok ráno na komunikačnej platforme Telegram zverejnil šéf ukrajinskej vojenskej správy Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

„Ruskí okupanti dnes zničili dve školy, v Kramatorsku a Kosťantynivke,“ uviedol Kyrylenko a dodal, že zasiahnutá bola aj priemyselná zóna mesta Kramatorsk.

Viac k témam: Donbas, Doneck, Donecká ľudová republika, Kramatorsk, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi sa snažia obnoviť postup ku kľúčovým mestám, bombardovanie zničilo aj dve školy © SITA Všetky práva vyhradené.