Rusi pokračujú v bombardovaní ukrajinských miest a energetickej infraštruktúry, množstvo domácností je opäť bez prúdu

Správy Svet

5.11.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský štátny prevádzkovateľ elektrickej siete v sobotu informoval o výpadkoch prúdu v Kyjeve a ďalších siedmich oblastiach v dôsledku ničivých útokov Ruska na energetickú infraštruktúru.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Výpadky elektriny nastávajú v čase, keď ruské sily pokračujú v bombardovaní ukrajinských miest a dedín raketami a bezpilotnými lietadlami. Okupanti tak spôsobujú škody elektrárňam, zásobárňam vody a iným civilným cieľom.

Spoločnosť Ukrenergo, ktorá je prevádzkovateľom ukrajinskej elektrickej siete, uviedla, že plánované výpadky prúdu budú v Kyjevskej, Černihovskej, Čerkaskej, Žytomyrskej, Sumskej, Poltavskej a Charkovskej oblasti.

Neskôr v priebehu dňa spoločnosť vydala aktualizáciu, v ktorej sa uvádza, že plánované výpadky na konkrétny počet hodín nestačia a namiesto nastanú núdzové výpadky, ktoré môžu trvať neobmedzene dlho.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: bombardovanie, Energetika a infraštruktúra, rusko-ukrajinský konflikt, Výpadok elektrickej energie
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi pokračujú v bombardovaní ukrajinských miest a energetickej infraštruktúry, množstvo domácností je opäť bez prúdu © SITA Všetky práva vyhradené.