Rusi majú pod kontrolou väčšinu Sjevjerodonecka, ale bojujú s nedostatkom dronov

Správy Svet

2.6.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 2. júna 11:14

Rusko čelí nedostatku dronov. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na Ukrajinskú bezpečnostnú službu (SBU). Ruské sily už počas vojny prišli o veľké množstvo tohto typu vojenského vybavenia, a to dokonca do takej miery, že museli začať používať drony vo vlastníctve ministerstva pre mimoriadne situácie.

Veľká koncentrácia delostrelectva

Britská vojenská rozviedka tvrdí, že Rusko prevzalo kontrolu nad väčšinou mesta Sjevjerodoneck na východe Ukrajiny.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Hlavná cesta do Sjevjerodonecka „pravdepodobne zostáva pod kontrolou Ukrajiny, ale Rusko naďalej dosahuje stabilné miestne zisky, čo umožňuje veľká koncentrácia delostrelectva,“ uviedlo britské ministerstvo obrany vo svojom najnovšom hlásení o vojne s tým, že Rusko „v tomto procese utrpelo straty“. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Tvrdé boje v Sjevjerodonecku

Prekročenie rieky Siverskyj Donec, ktorá je prirodzenou prekážkou pre ich osi postupu, je životne dôležité pre ruské sily, pretože zabezpečujú Luhanskú oblasť a pripravujú sa na presun na Doneckú oblasť, uvádza ministerstvo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ukrajinské úrady uznali, že Rusko má pod kontrolou 80 percent Sjevjerodonecka a v meste pokračujú tvrdé boje. Sjevjerodoneck a susedné mesto Lysyčansk, ktoré už niekoľko týždňov čelia ťažkému ruskému ostreľovaniu, sú najvýchodnejšie mestá pod kontrolou Ukrajiny.

Viac k témam: Donecká ľudová republika, Drony, LĽR Luhanská ľudová republika, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi majú pod kontrolou väčšinu Sjevjerodonecka, ale bojujú s nedostatkom dronov © SITA Všetky práva vyhradené.