Rusi exhumujú telá pochované na dvoroch, Hajdaj vyzval obyvateľov Luhanskej oblasti na evakuáciu

Správy Svet

15.4.2022 (Webnoviny.sk) – Predstavitelia ukrajinského mesta Mariupoľ tvrdia, že ruskí okupanti začali exhumovať telá ľudí pochované na dvoroch obytných domov. Mestská rada Mariupoľa na komunikačnej platforme Telegram, uviedla, že okupanti nedovoľujú pochovávať zabitých ľudí na dvoroch.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Na každom dvore teraz podľa nich sú dozorcovia na vynucovanie tohto pravidla. Podľa Ukrajiny Rusi majú v meste Mariupoľ 13 mobilných krematórií a úrady mesta majú podozrenie, že okupanti sa snažia zakryť vojnové zločiny.

Informuje o tom britská vysielacia spoločnosť BBC, ktorá uviedla, že nedokáže tvrdenia mestskej rady overiť. Poznamenáva však, že niekoľko týždňov ruského bombardovania, hlad a studené počasie viedli k úmrtiam tisícov obyvateľov Mariupoľa.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Guvernér Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny Serhij Hajdaj vyzval miestnych obyvateľov, aby sa evakuovali. Na komunikačnej platforme Telegram Hajdaj požiadal ľudí, aby sa evakuovali a „vybrali si život“ po tom, ako informoval, že jeden človek zomrel a ďalší piati boli zranení počas ruského bombardovania mesta Kreminna.

Dodal, že 32-tisíc obyvateľov evakuovali vlakmi a autobusmi a vyzval ostatných na rovnaký krok. „Neváhajte a odíďte, kým taká možnosť je,“ vyhlásil guvernér. Informuje o tom portál bbc.com.

Viac k témam: LĽR Luhanská ľudová republika, Mariupoľ, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi exhumujú telá pochované na dvoroch, Hajdaj vyzval obyvateľov Luhanskej oblasti na evakuáciu © SITA Všetky práva vyhradené.