Rusi budú tancovať na hroboch mŕtvych Mariupoľčanov, v zbombardovanom meste plánujú zorganizovať karneval víťazstva

Správy Svet

13.4.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko možno plánuje „prehliadku ku Dňu víťazstva“ v zdevastovanom ukrajinskom prístavnom meste Mariupoľ. Referuje o tom spravodajský web BBC s odvolaním sa na vyhlásenie poradcu mariupoľského starostu Petra Andriuščenka.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Andriuščenko na Telegrame uviedol, že Kosťantyn Ivaščenko, ktorého ruské jednotky poverili správou častí Mariupoľa, dostal príkaz „vyčistiť časť centra mesta od trosiek a mŕtvych tiel, aby sa zabezpečilo, že sa tam 9. mája bude môcť konať prehliadka“.

„Súdiac z celého súboru údajov, okupanti plánujú usporiadať ‚karneval víťazstva‘ v Mariupole v prípade, že ich ‚špeciálna operácia‘ bude úspešná. Dobrou správou je, že v meste nie sú žiadne vozidlá ani ľudia, ktorí by takéto akcie realizovali,“ povedal Andriuščenko.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine: Mariupoľ (fotografie)

Najväčší štátny sviatok Ruska, Deň víťazstva, sa každoročne koná 9. mája na oslavu triumfu nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi budú tancovať na hroboch mŕtvych Mariupoľčanov, v zbombardovanom meste plánujú zorganizovať karneval víťazstva © SITA Všetky práva vyhradené.