Rozsiahly požiar vo Vrakuni sa hasičom po 24 hodinách podarilo úplne uhasiť

Slovensko Správy

26.4.2020 (Webnoviny.sk) – Hasičom sa po viac ako 24 hodinách podarilo úplne zlikvidovať rozsiahly požiar stajní a autovrakoviska, ktorý vypukol v sobotu v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa. Po zbalení techniky a vecných prostriedkov postupne odchádzať na svoje základne.

Hasiči pracovali aj v noci

Agentúru SITA o tom informovala Zuzana Farkašová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Likvidačné práce vykonávali profesionálni a dobrovoľní hasiči aj počas noci.

Požiar bol lokalizovaný už v sobotu večer. Potvrdili sa slová veliteľa Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy Mariána Bugára, že úplné uhasenie požiaru bude trvať ešte niekoľko hodín.

Plamene zachvátili stajňu s rozlohou 10×100 metrov a plamene sa následne rozšírili aj na objekt vedľajšieho autovrakoviska.

Zasiahnutá kopa pneumatík

Ako ešte v sobotu povedal Bugár, zasiahnutá bola veľká kopa pneumatík, ktoré sú uložené na sebe. Tie museli hasiči premiestniť pomocou ťažkej techniky a prevzdušniť, aby sa ich podarilo uhasiť.

Včasným zásahom a dobrou spoluprácou so zamestnancami areálu sa podarilo zachrániť 32 koní. Hasenie v sobotu sťažoval silný vietor.

Na mieste zasahovalo 80 profesionálnych hasičov zo všetkých bratislavský hasičských staníc a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí a mestských častí Rača, Podunajské Biskupice, Prievoz, Most pri Bratislave, Čunovo, Záhorská Bystrica, Stupava a Devínska Nová Ves.

Viac k témam: požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – Rozsiahly požiar vo Vrakuni sa hasičom po 24 hodinách podarilo úplne uhasiť © SITA Všetky práva vyhradené.