Rozlúčka s letom bude v Rákociho paláci s predstavením Zlatá rybka

Slovensko Správy

29.8.2021 (Webnoviny.sk) – Rozlúčku s tohoročným letom a prázdninami zaobstará v pondelok 30. augusta na nádvorí v Rákociho paláci Krajského múzea v Prešove predstavenie Zlatá rybka.

Divadelnú hru predstaví návštevníkom múzea prešovské profesionálne divadlo Portál, ktoré v tomto roku oslavuje 15 rokov svojej existencie. Informoval o tom Rastislav Žitný z Krajského múzea v Prešove.

Podľa riaditeľa divadla Portál Lukáša Maťufku chcú svojimi predstaveniami a výmyslami tešiť malých aj veľkých divákov. „Predtým, ako začneme svoju jubilejnú sezónu, sa chceme rozlúčiť s letom spomínaným predstavením Zlatá rybka. Práve tento typ podujatia sa totiž do nádherných priestorov nádvoria Krajského múzea v Prešove určite hodí,“ uviedol Maťufka.

Podotkol, že ide o novodobú adaptáciu rozprávky Alexandra Sergejeviča Puškina. Veselý obsah hry zobrazuje život rybára a jeho chamtivej ženy. „Prostredníctvom príbehu sa hra vracia k hodnotám, na ktoré v ňom musí upozorniť ľudí až rozprávajúca rybka,“ dodal Maťufka.

Po skončení divadelného predstavenia si môžu deti spolu s doprovodom prezrieť aj samotné múzeum, kde na nich čaká okrem aktuálnych výstav a stálych expozícií aj najväčšia hasičská expozícia na Slovensku. Predstavenie sa uskutoční v pondelok 30. augusta v átriu Rákociho paláca v Prešove o 16. hodine.

Viac k témam: divadlo, Krajské múzeum v Prešove, Rákociho palác, Rozlúčka s letom
Zdroj: Webnoviny.sk – Rozlúčka s letom bude v Rákociho paláci s predstavením Zlatá rybka © SITA Všetky práva vyhradené.