Rómska osada Glejovka v Pezinku je celá v karanténe, obyvatelia sa boja o svojich blízkych

Slovensko Správy

9.2.2021 (Webnoviny.sk) – Rómska osada Glejovka v Pezinku je v karanténe, podľa mesta je situácia pod kontrolou. „Na základe zvýšeného počtu pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19 v rómskej osade Glejovka vydal Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava v pondelok 8. februára vyhlášku, ktorou nariaďuje v komunite karanténne opatrenia. Situácia je však vďaka rýchlej reakcie zainteresovaných zložiek pod kontrolou,“ uvádza mesto Pezinok na sociálnej sieti.

„Komunikujeme s políciou, okresným úradom, hygienikom i s obyvateľmi komunity. Robíme všetky úkony, aby sa v maximálnej možnej miere obmedzil pohyb a aby sa zároveň zabezpečili všetky základné potreby a lieky pre ľudí v karanténe,“ uviedol primátor Pezinka Igor Hianik a dodal, že mesto spolupracuje s Armádou spásy, so združením Aktivity Grinava, poslancami mesta Pezinok za mestskú časť Grinava, so štátnou príspevkovou organizáciou Ministerstva zdravotníctva SR Zdravé regióny, so štátnou aj mestskou políciou či armádou.

Viac o téme: Koronavírus

„Napriek zvýšenej pozitivite je atmosféra v komunite pokojná. Ľudia svoju situáciu chápu, neberú ju na ľahkú váhu, majú strach o svojich blízkych, aktívne sa zaujímajú o odporúčania a liečbu,“ dodal primátor s tým, že obyvatelia karanténu dodržiavajú a väčšinou sa zdržiavajú vo svojich domoch. Počas utorka 9. februára je podľa primátora naplánovaných niekoľko úkonov, aby sa situácia stabilizovala.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, karanténa, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Rómska osada Glejovka v Pezinku je celá v karanténe, obyvatelia sa boja o svojich blízkych © SITA Všetky práva vyhradené.