Roman udrel päsťou správcu domu a zlomil mu lícnu kosť, súd inžinierovi sprísnil trest

Slovensko Správy

21.11.2019 (Webnoviny.sk) – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici vo štvrtok sprísnil peňažný trest z tristo na tisíc eur pre 38-ročného inžiniera Romana M. Inžinier spáchal prečin výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví, pretože udrel päsťou do tváre 41-ročného správcu bytového domu Na Uhlisku v Banskej Bystrici a spôsobil mu zlomeniu lícnej kosti.

Zlomil mu lícnu kosť

K incidentu prišlo 20. apríla 2017 na parkovisku, ktoré slúžilo obyvateľom bytovky. Inžinier zaparkoval vozidlo, ale nezavrel bránu. Správca domu bránu zavrel a inžiniera upozornil na povinnosť zatvárať ju. Roman sa na neho osopil, že mu nemá čo rozkazovať. Dvojica sa začala vzájomne strkať, pričom správcovi vypadli z bundy kľúče.

Pri ich dvíhaní dostal úder päsťou, ktorým mu inžinier zlomil lícnu kosť. Podľa lekárskych správ obžalovaný utrpel pri incidente pomliaždenie nosa. Správca sa zo zranenia liečil viac ako mesiac. Konflikt nepokračoval po tom, ako oboch mužov suseda upozornila, že zavolá políciu.

Prísnejší trest

Okresný súd v Banskej Bystrici uznal Romana za vinného z prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví a uložil mu peňažný trest tristo eur. Voči tomu sa odvolal obžalovaný i prokurátor. Roman tvrdil, že je nevinný a žalobca chcel pre neho prísnejší trest.

Krajský súd vyhovel prokurátorovi a Romanovi sprísnil peňažný trest z tristo na tisíc eur. Navyše musí Roman zaplatiť správcovi bolestné 1 459 eur a Všeobecnej zdravotnej poisťovni viac ako 890 eur.

Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Viac k témam: bitka
Zdroj: Webnoviny.sk – Roman udrel päsťou správcu domu a zlomil mu lícnu kosť, súd inžinierovi sprísnil trest © SITA Všetky práva vyhradené.