Remišová na vláde lockdown nepodporila, lebo koaliční partneri opatreniami hádžu očkovaných cez palubu

Slovensko Správy

24.11.2021 (Webnoviny.sk) – Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová hlasovala na stredajšom rokovaní vlády proti lockdownu, ktorý navrhlo konzílium odborníkov.

Remišová tvrdí, že koaliční partneri tak v rámci nových opatrení hádžu všetkých zodpovedných ľudí, ktorí sa nechali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, cez palubu.

V prijatých opatreniach nevidí navyše žiadnu motiváciu pre ostatných, aby sa zaočkovať dali.

Lockdown nie je riešenie

Pre stranu Za ľudí bolo podľa Remišovej vždy dôležité presadzovať dlhodobé systematické riešenie pandemickej situácie. Lockdown však podľa nej nie je riešenie, ktoré zabráni utrpeniu v nemocniciach alebo obetiam, ale ho iba odsúva o niekoľko mesiacov.

Viac o téme: Koronavírus

„Jeho jediným cieľom je uľahčiť momentálnu situáciu preťaženým nemocniciam. Podobný scenár vidno v celej Európe. Tí, ktorí boli najlepší, sú teraz na tom zle a naopak, podobné opatrenia ako Slovensko dnes rieši Rakúsko, Nemecko, Holandsko či Česká republika,” tvrdí Remišová.

Motivácia k očkovaniu

Jediným spôsobom, ako zabrániť aj ďalším vlnám pandémie je očkovanie, ktoré strana Za ľudí vždy podporovala. Preto akékoľvek navrhované opatrenia musia byť zároveň motiváciou k očkovaniu, inak sú z dlhodobého hľadiska neúčinné. Zároveň musia podľa Remišovej opatrenia zjednodušovať život tým, ktorí sú chránení očkovaním.

„Skúsenosti zo zahraničia potvrdili, že najväčší motivačný efekt k zaočkovaniu sa je pre nerozhodnutých občanov práve nastavenie opatrení v prospech ľudí chránených očkovaním a dobrá dostupnosť očkovania. Hoci to robíme ako jediný partner v koalícii, teraz aj v budúcnosti sa budeme zastávať očkovaných tak, aby bol pre nich život jednoduchší. Pretože sú to práve oni, ktorí chránia nemocnice a chránia pracovné miesta,” dodala Remišová.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Lockdown, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Remišová na vláde lockdown nepodporila, lebo koaliční partneri opatreniami hádžu očkovaných cez palubu © SITA Všetky práva vyhradené.