Redaktor rozhlasového okruhu Rádio_FM sa nakazil koronavírusom, RTVS sprísňuje opatrenia

Slovensko Správy

28.8.2020 (Webnoviny.sk) – Online redaktor rozhlasového okruhu Rádio_FM bol pozitívne testovaný v súvislosti s ochorením COVID-19. Pri prvých príznakoch ochorenia telefonicky nahlásil túto skutočnosť svojmu nadriadenému.

Na základe toho mu bola nariadená práca z domu a testovanie na ochorenie COVID-19. V tlačovej správe o tom informoval PR manažér Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Filip Púchovský.

Zriaďujú svoj krízový štáb

Ako ďalej priblížil, na základe zistených skutočností RTVS aktivovala Smernicu o krízovom riadení počas pandémie.

Tá počíta s rozdelením zamestnancov do viacerých samostatných tímov a tiež s testovaním zamestnancov na nový koronavírus.

RTVS zároveň zriaďuje krízový štáb, ktorý bude priebežne vyhodnocovať situáciu a prijímať okamžité opatrenia v súvislosti s predmetnou smernicou.

Podľa Púchovského je RTVS materiálne vybavená ochrannými a dezinfekčnými pomôckami aj na prípadnú druhú vlnu pandémie koronavírusu.

Znovu zavádzajú prácu z domu

Púchovský tiež informoval, že RTVS sa riadi všetkými nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva a stále platí povinnosť nosenia ochranného rúška vo všetkých vnútorných priestoroch televízie a rozhlasu.

Zamestnanci sú zároveň povinní dodržiavať zvýšenú frekvenciu umývania rúk a používať dezinfekciu, ktorá je k dispozícii v priestoroch televízie a rozhlasu.

V týchto dňoch RTVS pristupuje k celkovému sprísneniu protiepidemiologických opatrení v súvislosti so šírením koronavírusu.

Okrem povinného nosenia rúšok, dodržiavania minimálne dvojmetrových odstupov, častej dezinfekcie rúk, sa to týka aj zvýšenej frekvencie dezinfekcie priestorov a vzduchotechniky, znovuzavedenia práce z domu a povinnej izolácie v prípade návratu zamestnancov z rizikových krajín.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Redaktor rozhlasového okruhu Rádio_FM sa nakazil koronavírusom, RTVS sprísňuje opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.